Studio040 / Marvin Smulders

De Sledgehammer nog één keer de ring in voor Kika

Dennis Verhoeven stapt nog een keer de ring in om geld op te halen voor stichting Kinderen Kankervrij.

Maandenlang is oud-bokser Dennis Verhoeven al bezig met trainen voor zijn gevecht tegen de Rus Victor Tatarov. De Sledgehammer, zoals Dennis wordt genoemd door zijn uitstekende rechter, versloeg de Rus al twee keer eerder. In een van de gevechten won Dennis er ook een belt mee.

Vechter in én buiten de ring
Dennis Verhoeven heeft de nodige tegenslagen gehad. Hij heeft twee keer kanker gehad en is zijn broer verloren door de ziekte. "Deze wedstrijd brengt een extra emotionele lading voor mij mee, ik vind het mooi dat ik dit kan doen voor Kika", zegt de Sledgehammer geëmotioneerd.

Boksen is voor Dennis altijd een uitlaatklep geweest en, hoewel hij gehandicapt is, heeft hij het ver geschopt. De bokser laat zich dan ook niet zomaar uit de ring slaan: "Ik wil laten zien dat je met hard werk veel kunt bereiken." Dat je veel kan bereiken bewijst Verhoeven dan ook. Hij is tweemaal Europees Kampioen en een keer Wereldkampioen geworden.

Dit wordt de laatste bokswedstrijd van de Sledgehammer: "Het is echt de laatste keer, ik ben 40 jaar en het is mooi geweest."
De wedstrijd vindt plaats op 1 februari en is te volgen via het facebookaccount van Verhoeven.

Laat je reactie achter