advertentie Banner Siteli

'De sfeer op Park Hilaria is een beetje zoals met carnaval'

De Eindhovense kermis wordt door bezoekers gewaardeerd om het kneuterige, overzichtelijke karakter en de sfeer.

'Het is een beetje zoals met carnaval', stelt een meisje dat toegeeft van de attracties te houden. Haar vriendin moet daar juist niks van hebben. 'Daar word ik kotsmisselijk van', lacht ze. Zoals haar zijn er wel meer kermisgasten die vooral komen om de sfeer te proeven en een biertje te drinken.

Durvals
Maar er lopen ook waaghalzen rond die wel houden van een beetje adrenaline. Zij kunnen in één van de boosters, de katapult of Devil Rock hun hart ophalen. De attracties hebben twee dingen gemeen: ze gaan hard en ze gaan over de kop. 'Daar krijg je een kick van', stelt een bezoeker. Hij zegt niet bang te zijn voor attracties, maar volgens een vriendin liegt 'ie dat hij barst. 'Oke, in de rij ben ik soms wel bang, maar als ik er eenmaal in ben geweest niet meer. Dan ga ik daarna gewoon nog een keer', verbetert hij zichzelf.


Eerste weekend
Sommige ouders hebben zich volledig opgeofferd voor de kinderen en lopen niet per se geamuseerd over de John F. Kennedylaan in Eindhoven. Twee mannen die met een kind op de arm over de kermis slenteren zeggen er geen klap aan te vinden. 'Alleen de biertent is leuk.'

Park Hilaria trok in het eerste weekend 150.000 bezoekers. Net zoveel als de voorgaande twee jaar. Tot en met zondag is de kermis nog open.

Laat je reactie achter