advertentie Banner Profile Mekkes

De meeste harmonieën gaan nog niet van start

Ze mogen weer van start, maar de meeste harmonieën hervatten niet meteen de repetitie.

Gisteren hebben de harmonieën bericht gekregen over de voorwaarden waaronder de muziekgroepen weer mogen repeteren. Er mogen maximaal dertig personen in de repetitieruimte zijn, en ze moeten minimaal twee meter afstand houden van elkaar. Dit omdat door de blaasinstrumenten het coronavirus zich nog wat makkelijker kan verspreiden  dan normaal.

Niettemin laten de harmonieën het Geldrops Muziekcorps, Harmonie St. Lucia uit Mierlo en Harmonie de Volharding uit Aalst, weten pas in september weer te beginnen met repetities.

"Naar aanleiding van het nieuwe protocol hebben we nog geen overleg gevoerd, maar in principe hebben we de afspraak dat we pas in september weer beginnen met repetities", zegt Cecile Habraken van Harmonie de Volharding.

Risicogroep
"Het Huis van Waalre waar we repeteren kan geen ruimte geven aan al onze leden. Bovendien hebben we een aanzienlijk aantal leden dat in de risicogroep valt. Daarom hebben we besloten tot september te wachten voor de weer aan de slag gaan", zegt Habraken.

Maandag beginnen
Een harmonie die wel weer aan de slag gaat is Phileutonia uit Eindhoven. "We gaan maandag weer beginnen. We splitsen de groep in tweeën, zodat iedereen de twee meter afstand kan houden", zegt secretaris Marina Wiskerke.

"Er staan natuurlijk geen optredens meer gepland, dat is jammer. Maar we zijn wel heel erg blij dat we weer aan de slag kunnen", zegt Wiskerke. 

Laat je reactie achter