Sem van Rijssel

De Kiet zegt zondag toch weer open te gaan

Het Eindhovense barbecue-restaurant De Kiet heeft in een video aangekondigd aanstaande zondag toch weer open te gaan. De zaak aan de Edisonstraat riskeert daarmee voor langere tijd te worden gesloten door de gemeente.

In een videoboodschap verwijzen de eigenaren naar de oproep die half december vanuit de horeca gedaan werd om hoe dan ook 17 januari de deuren weer te openen. Inmiddels heeft de Koninklijke Horeca Bond die actie afgeblazen. Maar voor Nassim en Quincy van De Kiet staat het vast: "Wij sluiten ons aan bij de ondernemers die 17 januari open willen gaan. Ik hoop dat ik jullie allemaal op zie staan. Het gaat gebeuren. Dat voelen we."

De Kiet kreeg afgelopen zondag een waarschuwing van de gemeente toen het de deuren opende, gasten toeliet en via een bord aangaf geen mondkapjesplicht te hanteren. Burgemeester Jorritsma gaf daarop aan tot sluiting over te gaan, bij een nieuwe overtreding. Die hangt De Kiet met de recente aankondiging dus boven het hoofd.

In de video geven de eigenaren de afgelopen tijd veel steun te hebben gehad. "We worden strijders genoemd. Maar zo zien we ons niet. We willen ook niet vechten met de gemeente, waar we altijd een goede band mee hebben gehad. We zijn gewoon bezorgde ondernemers en burgers. Onze stem móet gehoord worden. Kom daarom niet áchter, maar naast ons staan. We kunnen het niet alleen. Samen kunnen we heel veel."

Laat je reactie achter