Zorgpersoneel dat danst voor het ziekenhuis. Studio040

Dansend personeel bij St. Anna Ziekenhuis

Voor het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop heeft het personeel de wereldwijd verspreide Jerusalema Challenge gedanst.

De zorgverleners van het ziekenhuis doen vrolijk mee met de Challenge. Na de lange, nog steeds voortdurende coronacrisis is dit een moment van de Ondernemingsraad om iedereen die in het ziekenhuis werkt te bedanken. Raadvoorzitter Marcel van Loon is dankbaar: "Wij doen dit ook om de getroffenen door corona een hart onder de riem te steken, en ook alle medewerkers harstikke te bedanken voor hun extra inzet."

De opvoering was in de pauze van de zorgmedewerkers zodat de zorg geen last ondervond van deze actie. In het begin van de opvoering had iedereen nog wat moeite om de anderhalve meter te waarborgen. Na een paar keer oefenen lukte het afstand bewaren na loop van tijd beter. Omstanders keken met voldoening naar de dansers. Een mevrouw die op vakantie is reageert positief op de vraag wat ze ervan vindt: "Ze doen het goed. Het doet me wat, want mijn dochter werkt zelf ook in een ziekenhuis in Alkmaar."

Sommige personeelsleden die geen pauze hadden, keken door de ramen samen met patiënten naar buiten om te genieten van de opvoering. 

Saamhorigheid
Met de dans uit het personeel de saamhorigheid. Van Loon: "De ziekenhuisbranche straalt hierdoor een gevoel van saamhorigheid uit, in goede en slechte tijden."

De dans die werd opgevoerd is de Jerusalema, een lied uit Zuid-Afrika. In de videoclip van dit lied wordt een speciale dans opgevoerd. Die dans is omgevormd tot de Jerusalema Challenge en wordt wereldwijd aangegrepen om tijdens de moeilijke coronaperiode een positieve boodschap te verkondigen. Eerder is de dans bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven opgevoerd.

Laat je reactie achter