Het personeel van de opvang gebruikte speciale pakken om de mensen op de quarantaine-afdeling te verzorgen. Springplank040

Daklozenopvang Bellefroidlaan op slot na corona-uitbraak

De opvang voor dak- en thuislozen aan de Bellefroidlaan in Eindhoven is sinds woensdag in cohort. Dat meldt Springplank040.

Bij Opstart040 zoals de locatie heet, zijn enkele coronabesmettingen vastgesteld. Bij een dakloze en een medewerker van de opvang werd het virus vastgesteld. Daarbij zijn er drie andere daklozen die corona-gerelateerde klachten vertonen. Het is de tweede keer dat er een corona-uitbraak is aan de locatie. Eerder moest in januari een afdeling in quarantaine.

Opstart040 spreekt van een startende corona-uitbraak. Daarom is in na de positieve tests meteen actie ondernomen. In overleg met gemeente Eindhoven en de straatarts is besloten de opvang voor minimaal vijf dagen op slot te doen.

Niemand naar binnen
Alleen werknemers kunnen naar binnen om een dienst te draaien. Van de daklozen mag niemand het pand verlaten. Ook mogen geen nieuwe mensen naar binnen.

Activiteiten als vrijwilligerswerk worden stopgezet. Er wordt extra beveiliging ingezet. Daklozen die door de cohort niet terecht kunnen aan de Bellefroidlaan, kunnen worden opgevangen bij andere locaties in de stad.

Laat je reactie achter