advertentie Banner Siteli

Politie

Dagvaarding óf boete voor relschoppers regioderby

De elf relschoppers die vrijdagavond zijn opgepakt rondom de wedstrijd FC Eindhoven - Helmond Sport moeten voor de rechter verschijnen of hebben al een boete gekregen.

De meeste arrestanten werden opgepakt voor verboden wapenbezit of hadden vuurwerk bij zich. Ook werd er een relschopper opgepakt voor zware mishandeling. Weer een ander werd ingerekend voor mishandeling en het negeren van zijn gebiedsverbod.
Onder de hooligans waren ook minderjarigen. Zij worden in contact gebracht met zorginstanties die hun verder zullen begeleiden.

Aangifte tegen politie
Eén supporter heeft aangifte gedaan tegen de politie. Deze klacht en ook de gehele inzet van de politie in Eindhoven en Helmond worden onderzocht door het Openbaar Ministerie. Na de rellen op de tribune in het stadion van FC Eindhoven aan de Aalsterweg, liepen de gemoederen bij thuiskomt van de Helmondse supporters op sportpark de Braak in Helmond weer hoog op.

De supporters van Helmond Sport botsten met de massaal aanwezige politie. Later op de avond werd er ook PSV-aanhangers aangehouden die in Helmond weer de confrontatie met de Helmondse supporters zochten. De politie wist dat te voorkomen. Toch zullen de agenten die bij de incidenten betrokken zijn worden uitgehoord over de rellen en hun optreden.

Derby ontsierd
De derby tussen FC Eindhoven en Helmond Sport in het Jan Louwers Stadion werd ontsierd een confrontatie tussen aanhangers van de twee Keuken Kampioen-divisieclubs. Daarbij raakte ook een agent gewond. De wedstrijd werd enige tijd stilgelegd en de Mobiele Eenheid wist de rust in het stadion terug te brengen.

In een gezamenlijke verklaring laten burgemeester Elly Blanksma van de gemeente Helmond, de politie en het Openbaar Ministerie (de Driekhoek) maandag weten dat ze afstand nemen van het voetbalgeweld. “Voetbal zou een feest moeten zijn, maar is afgelopen vrijdag uitgemond in een chaos. Voetbal en geweld is een bijzonder verwerpelijke combinatie. Dat daarbij gewonden zijn gevallen betreur ik zeer”, zo zegt Blanksma.

Dinsdag is er een gesprek tussen de Driek en het bestuur, de directie en een afvaardiging van de supporters van Helmond Sport. De club heeft net als FC Eindhoven nog niet officieel gereageerd op de ongeregeldheden afgelopen vrijdag. Alle elf de opgepakte supporters zijn inmiddels vrij.

Laat je reactie achter