Rps.nl

DAF wint veiligheidsprijs

DAF heeft een prijs gewonnen voor de wijze waarop werknemers beschermd worden tegen schadelijke stoffen.

De vrachtwagenbouwer heeft de zogenaamde Stimuleringstrofee ontvangen van de Long Alliantie Nederland en advies- en ingenieursbureau RPS Nederland. De jury is te spreken over de manier waarop werknemers van DAF beschermd worden tegen Lasrook, een verzamelterm voor de gassen, dampen en deeltjes die vrijkomen bij lassen en solderen. Inademing daarvan kan leiden tot onder andere chronische longaandoeningen.

Veiligheidsvragen
Op elke afdeling lopen medewerkers die collega’s onder meer coachen op veilig gedrag en nieuwe beschermingsmiddelen en werkprocedures testen. Ook mogen productiemedewerkers pas aan de slag als ze eerst een serie veiligheidsvragen positief hebben beantwoord. Medewerkers worden gevraagd actief mee te denken over hun eigen veiligheid en die van hun collega’s en worden aangemoedigd om gevaarlijke situaties of bijna-ongelukken te melden.

Doorlopend investeren
Jos Habets, Director Operations en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks is vanzelfsprekend blij: “De prijs is een geweldige erkenning van onze gezamenlijke inspanningen om elke werkplek zo veilig mogelijk te maken én te houden. We investeren niet voor niets doorlopend in apparatuur, middelen en processen: voor DAF is niets belangrijker dan dat aan het einde van de dag alle medewerkers weer veilig en gezond naar huis gaan.”

Laat je reactie achter