EindjeCultuur

Cultuur Eindhoven en Studio040 starten talkshow ‘EindjeCultuur’

Cultuur Eindhoven start samen met Studio040 een talkshow genaamd 'Eindjecultuur'. Hierin wordt zichtbaar gemaakt wat er allemaal gebeurt op het gebied van kunst en cultuur in Eindhoven.

Het programma zal gepresenteerd worden door Anemoon Langenhoff die elke show wordt bijgestaan door een tafelgast. Het programma wisselt gesprekken met gasten in de studio af met items op locatie. Stadsdichteres Iris Penning draagt elke uitzending een eigen werk voor dat aansluit bij het desbetreffende thema. In totaal worden er zes uitzendingen van EindjeCultuur gemaakt in de tijdspanne van drie maanden. 

Eerste aflevering
De eerste aflevering richt zich op het thema 'Hoe blijf je in deze tijden met cultuur bezig?'. De eerste gasten zijn onder andere Tante Netty, Woody Veneman en Clemens Mathijssen van BEM (Bond Eindhovense Muziekverenigingen). Daarnaast zijn er items op locatie van onder andere de Liefde & Passie stoet; een stoet van een groep artiesten (muzikanten en theater) dat het terrein van de Grote Beek over trekt, waarbij het publiek van achter hun eigen ramen of vanuit de buitenruimte toekijkt, en een item van B-Major, een koor dat ondanks corona nog steeds op afstand samen kan zingen.

De tafelgast die tijdens de gehele uitzending naast Anemoon plaatsneemt bij de eerste aflevering is Maaike Mul, projectleider van Vitalis WoonZorg Groep. De eerste aflevering wordt zaterdag 27 maart uitgezonden om 18.00 uur op Studio040, daarna worden de talkshows nog 24 uur herhaald. Tijdens de tweede aflevering zal Anemoon worden bijgestaan door singer-songwriter en voormalig profvoetballer Björn van der Doelen.

Thema's
Per aflevering wordt één thema uitgelicht. De volgende thema’s komen aan bod:

1. Hoe blijf je met cultuur bezig? – uitzending 27 maart – herhaling op 3 april
2. Jeugd en cultuur – uitzending op 10 april – herhaling op 17 april
3. Erfgoed – uitzending op 24 april – herhaling op 1 mei
4.Cultuur voor iedereen – uitzending op 8 mei – herhaling op 15 mei
5. Transitie in de stad – uitzending op 22 mei – herhaling op 29 mei
6. Toekomstvisie – uitzending op 5 juni – herhaling op 12 juni

Laat je reactie achter