Prijs voor Cult & Tumult-oprichter Arie den Braber

Arie den Braber heeft postuum de Veldhovense cultuurprijs gekregen. Zijn vrouw Nelleke den Braber nam de prijs in ontvangst.

Cult & Tumult

Hij ontving de prijs als eerbetoon aan wat hij betekend heeft voor het culturele leven in Veldhoven. Den Braber richtte in 1996 het Cult & Tumult op: het eerste culturele festival op in Veldhoven. Het festival was 20 jaar lang een festival voor de mensen in Veldhoven, gericht op ontmoeting, verbinding en diversiteit. 'Arie was altijd vol energie en deed er alles aan om Cult & Tumult succesvol te laten zijn. Vele topbands hebben op het podium gestaan, vaak net voor hun grote doorbraak. Daar had Arie een neus voor”, is te lezen in het juryrapport. 

Kunst en Cultuur in Veldhoven

Den Braber, die vorig jaar overleed, was oud-beleidsmedewerker Kunst en Cultuur van de gemeente Veldhoven. Hij zat ook in de Raad van Advies van het Sondervick College. Als secretaris was Arie ook een drijvende kracht achter de kunstroute Het Groene Lint, dat het centrum van Eersel via een 24 kilometer lang kustwandelpad met het centrum van Eindhoven verbindt.

Laat je reactie achter