Coulance voor sportverenigingen

Eindhovense sportverenigingen, die door de corona-crisis in problemen dreigen te komen, krijgen van de gemeente extra tijd en ruimte om aan hun financiële verplichtingen te voldoen.
Die toezegging deed wethouder Steenbakkers van Sport donderdagmiddag, bij de bekendmaking van het pakket maatregelen dat het college ter beschikking stelt.

Verenigingen die acute betalingsproblemen hebben, krijgen vanuit de gemeente geen bezoek van incassobureaus of deurwaarders. De huurrekening wordt later dan gebruikelijk verstuurd. "We nemen de komende weken de tijd om de balans op te maken en te kijken waar de knelpunten liggen", aldus de wethouder. De verenigingen kunnen daarnaast gebruik maken van de compensatieregeling van de overheid, die voorziet in een injectie van 4000 euro.

Over verdere steunmaatregelen vanuit de gemeente aan noodlijdende sportverenigingen, liet de wethouder zich niet uit.

De wethouder bevestigde wel dat het water sommige verenigingen al aan de lippen staat. "Vanuit diverse sportverenigingen bereiken ons noodsignalen. De bar is dicht, er zijn geen inkomsten, terwijl alle vaste lasten gewoon doorlopen". 


advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen