Studio040

Coronakanjers: 'Kleding moet gewoon schoon'

Ook bij de textiel wasserij van Ergon gaan de werkzaamheden door.

"Elke dag hebben wij crisisoverleg met het bestuur", vertelt algemeen directeur Yvonne van Mierlo van Ergon. "Dan kijken we wat er veranderd is met betrekking tot de maatregelen rondom corona. Naast de gebruikelijke regels hebben we nu ook regels aangescherpt. Mensen met een hoest of andere verschijnselen mogen niet het bedrijf in. Maar we hebben nu eenmaal cruciale processen die door moeten gaan. Kleding van cliënten moet gewoon schoon."

Iedereen neemt de voorschriften heel serieus.

• medewerker Claire

De was van cliënten die het coronavirus hebben opgelopen komt in een rode zak binnen, zodat iedereen weet dat hij of zij die zak niet zomaar kan wassen.

"Wij gaan die zakken niet meteen openen", vertelt Cor Deenen, een van de leidinggeven. "Onze wasmachinebelader moet éérst voorzien zijn van een mondkapje, handschoenen en een gesloten jas. Daarna kunnen diegene aan de slag. Voor de was maken we gebruik van een door een chemicus samengesteld programma. Daarmee hebben de garantie dat de was schoon en virusvrij is."

De medewerkers zelf merken ook dat het andere tijden zijn.  Zo ook medewerker Claire: "We zijn nu nog strenger op het goed handen wassen en natuurlijk afstand houden. Dat lukt aardig. Iedereen neemt de voorschriften heel serieus."

Laat je reactie achter