Studio040

Concert ter ere van 100 jaar Eindhoven verplaatst

'A night on the Town', het concert dat Koninklijke Harmonie Phileutonia zou gaan spelen ter ere van het honderdjarig bestaan van de stad, is verplaatst.

Dat laat het orkest weten. Aanvankelijk zou het concert plaatsvinden op 28 maart maar dat gebeurde niet door de coronacrisis. In plaats daarvan werd het verplaatst naar 3 oktober. Nu blijkt echter dat ook die datum te vroeg komt. 

"De maatregelen die genomen moeten worden door muzikanten van blaasinstrumenten en concertzalen om de risico’s op besmetting met Covid-19 zoveel mogelijk te beperken, belemmeren ons om het concert te verzorgen ", laat voorzitter Clemens Mathijssen weten. 

"Wij voorzien dat het nog enige tijd zal duren voordat we weer in normale formatie kunnen musiceren voor een volle zaal. Wij kunnen met de huidige beperking, van twee meter afstand tussen elke muzikant, simpelweg niet op het podium en verwachten dat beperkingen zoals deze nog lange tijd van kracht blijven", aldus de voorzitter.

Extra speciaal
Het concert, dat plaatsvindt in het Muziekgebouw, wordt nu verplaatst naar 5 maart 2022. Dat is een extra speciale datum voor het orkest. Die datum viert de harmonie namelijk haar 140-jarig bestaan.

Eindhoven 100 jaar
Dit jaar viert Eindhoven het ontstaan van 'Groot Eindhoven', honderd jaar geleden werd het stadje Eindhoven namelijk samengevoegd met kernen van de omliggende dorpen Woensel, Strijp, Stratum, Tongelre en Gestel.

Laat je reactie achter