De Hobbelende Geit, een antieke attractie Studio040 | Pleun Wolters

Comeback van de Hobbelende Geit op Geldropse Kermis

De Hobbelende Geit is terug op de kermis in Geldrop. De verhuizing van de draaimolen naar een museum in Almelo is onverhoopt niet doorgegaan.

Drie jaar geleden werden nog bittere tranen gehuild bij het afscheid van Geldrops bekendste attractie. De Hobbelende Geit zou naar zijn laatste rustplaats in het nog op te richten kermismuseum in Almelo gaan. Niemand had kunnen vermoeden dat het ding in 2021 weer doodleuk rondjes zou draaien in het centrum. 

Eigenaar Hans Fabrie: "De man die het museum zou oprichten, kreeg het niet van de grond in zijn gemeente. Maanden na de overname hing hij weer aan de lijn met de mededeling dat het hele feest niet doorging". Wel had dit heerschap drie buitenlandse kopers geregeld voor de Hobbelende Geit. "Naar het buitenland? Dat nooit, dacht ik" zegt Fabrie. Tegen dezelfde voorwaarden nam hij het ding weer terug. 

Naar het buitenland? Dat nooit, dacht ik

• Hans Fabrie, eigenaar de Hobbelende Geit

Het terugnemen van de draaimolen baarde Fabrie, die in het dagelijks leven schilder is, in eerste instantie vooral zorgen. Hoe moest het met dat peperdure onderhoud van de antieke attractie? Maar al snel kwam er verlossend nieuws. Een handjevol inwoners van Geldrop die zich de Vrienden van de Hobbelende Geit noemen, nam het toekomstige beheer op zich in de vorm van een stichting. Ook het lokale bedrijfsleven gaat nu een steentje bijdragen met sponsorgelden. Sindsdien is de toekomst van de populaire kermisattractie verzekerd, en kan Hans Fabrie weer lachen. 

Vanaf zaterdag kan er weer een ritje worden gereden in de Hobbelende Geit. De Geldropse Kermis - of althans de coronabestendige variant daarvan - is tot en met het einde van de week te bezoeken.

Laat je reactie achter