advertentie Banner Siteli

VVV-kantoor, Coffeelab, Eindhoven365 Alain Heeren | Studio040

Gemeente wil Coffeelab elders in de stad

Coffeelab, dat tot mei in het voormalig VVV-kantoor op het stationsplein zat, heeft contact met de gemeente over de mogelijkheid om op een andere locatie terug te keren in de stad.

Dat blijkt uit antwoorden die de gemeente geeft op raadsvragen van de D66. De partij vroeg zich eerder af waarom Coffeelab uit het pand moest en waarom het pand niet meer in gebruik werd genomen, terwijl de bouwwerkzaamheden voor de nieuwbouw die op de plek moet komen, nog op zich laat wachten.

Ook maakte de partij zich zorgen omdat het voormalig VVV-gebouw op zijn locatie een entree vormt voor de stad. Een pand met dichtgetimmerde deuren en luiken, draagt niet bij aan een mooie entree volgens de partij.

Buiten gebruik
In haar antwoorden op de raadsvragen laat de gemeente weten dat Eindhoven 365 – de organisatie die de verhuur van het pand op zich nam – heeft laten weten vanaf 1 mei uit het pand te vertrekken. Ook Coffeelab was zich bewust van het feit dat vanaf 1 mei het pand waarin ze zaten niet meer gebruikt kon worden.

Amvest, dat de nieuwbouw op de locatie van het oude VVV-pand gaat verzorgen, gaat bovendien pas halverwege 2021 met die nieuwbouw beginnen. De gemeente laat weten rond de zomerperiode al te starten met de sloop van het pand en de voorbereidingen die daarvoor getroffen moeten worden.

Laat je reactie achter