CO2-recyclingmachine brengt studenten in innovatie top 10

Een apparaat dat CO2 kan recyclen waardoor het opnieuw gebruikt kan worden. Het is een uitvinding van studententeam RenewCO2 uit Eindhoven. Hiermee zijn ze in de top 10 van meest innovatieve studenten van Nederland terechtgekomen.

Het product is innovatief omdat het de CO2-uitstoot hergebruikt om weer nieuwe energie op te wekken. Met het recyclen van CO2 wordt de uitstoot uiteindelijk minder. "Door het gebruik van mierenzuur wordt de CO2 ook nog vloeibaar. Dat is dan weer veel veiliger vervoeren", vertelt Daan Spanjaards, lid van RenewCO2.

Het team bestaat uit twaalf studenten van de Fontys en de Technische Universiteit Eindhoven. Samen strijden zij nu om de titel 'Meest Innovatieve Student van Nederland'. In totaal zijn er tien finalisten. Zij doorlopen begin september een intensieve bootcamp, waarbij studenten onder andere werken aan een verdienmodel. Begin oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. Het winnende team krijgt 5.000 euro en een verzorgde reis naar Silicon Valley, waar zal worden gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het initiatief. 

Laat je reactie achter