advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040 - Collin Beijk

CKE bezorgd over instroom na de zomer

Het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven is bang dat veel cursisten na de zomer afhaken. Dat laat directeur Karin Visser weten.

Reden voor de zorgen is de coronacrisis. “De vraag is of mensen nog wel terugkomen in september. Zijn mensen angstig, hebben ze nog wel werk, of kunnen ze een cursus nog wel betalen. Het is uiteindelijk toch luxe”, zegt Visser. Ook is het onzeker of veel scholen nog wel willen investeren in cultuur, en docent van het CKE inhuren. “Het accent kan straks ook vooral op rekenen en taal komen te liggen.” 

Een terugval van het aantal cursisten heeft grote impact op het financiële huishoudboekje van het CKE. Om te voorkomen dat er acute geldproblemen ontstaan, heeft de instelling extra geld gekregen van de gemeente. Dat was onderdeel van het steunpakket voor grote cultuurinstellingen in de stad. Daarmee verwacht het CKE in 2020 wel rond te kunnen komen.

Volgens Visser is het CKE uiteindelijk hard getroffen door de crisis. “40 procent van onze inkomsten zijn eigen inkomsten, de rest is subsidie. Bij die eigen inkomsten vallen de klappen. Daarom hopen we dat er zo min mogelijk cursisten afhaken.” 

Laat je reactie achter