Champions League-finale vrouwen naar Eindhoven

De finale van de Champions League voetbal voor vrouwen is in 2023 in het Eindhovense Philips Stadion. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA maandag bekendgemaakt.
Met de toewijzing van de finale voor vrouwen aan Nederland, heeft Eindhoven een landelijke primeur te pakken.

Volgens de KNVB onderstreept de toewijzing dat het vrouwenvoetbal in Nederland in de lift zit. De bond verwijst daarmee vooral naar de recente successen van de Oranje-vrouwen, die als Europees kampioen (2017) en vice-wereldkampioen (2019) veel aandacht opeisten.

De KNVB hoopt dat deze successen uiteindelijk ook overslaan op het Nederlandse clubvoetbal bij de vrouwen.  Dat speelt internationaal gezien nog een bescheiden rol. "We willen met onze eredivisie graag de stap naar de Europese top maken", aldus KNVB-directeur Gijs de Jong. "De organisatie van een Champions League-finale kan daar zeker een bijdrage aan leveren."


Wethouder Stijn Steenbakkers van Sport ziet in de toewijzing voor de Champions League-finale aan Eindhoven een 'boost voor alle voetballende meiden en dames in onze stad.'

In het verleden was het Philips Stadion al wél twee keer gastheer van de UEFA-cupfinale bij de mannen. In 1978 speelde PSV het eerste van twee finale-duels tegen Bastia in eigen stadion. In 2006 was het stadion decor van de UEFA-cupfinale tussen het Spaanse Sevilla en het Engelse Middlesbrough. Ook tijdens het EK Voetbal dat Nederland in het jaar 2000 organiseerde, waren enkele poulewedstrijden in het Philips Stadion.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen