Studio040 / Alain Heeren

Celstraffen voor vijf Eindhovenaren

Vijf Eindhovenaren hebben van de rechtbank in Den Bosch een celstraf opgelegd gekregen. Dat meldt rechtbank Oost-Brabant.

Het gaat om het plegen van vijf inbraken en vier ramkraken in 2017. De 33-jarige Eindhovenaar die de misdaden pleegde, moet daarvoor 4,5 jaar in de gevangenis. De man sloeg toe bij zeven verschillende bedrijven in Son en Breugel, Nuenen, Oisterwijk, Schijndel en Someren. De gestolen goederen betroffen meestal elektrisch gereedschap. 

Een 43-jarige stadsgenoot krijgt vier jaar en twee maanden voor betrokkenheid bij een deel van de misdaden. Een 22-jarige Eindhovenaar die ook bij een aantal van de delicten betrokken was, krijgt een jaar jeugddetentie waarvan 321 dagen voorwaardelijk. Wel krijgt hij een meldplicht bij de jeugdreclassering, moet in een zorginstelling verblijven en meewerken aan bewindvoering.  

De twee daders waren betrokken bij vier van de vijf inbraken en drie van de vier ramkraken.

Helers
De mannen van 31 en 59 jaar, die de gestolen goederen heelde, zijn veroordeeld tot respectievelijk 21 en 18 maanden celstraf. In de woning van de 59-jarige heler werd ook nog een geladen pistool aangetroffen.

Georganiseerde misdaad
De rechtbank is van mening dat de vijf personen gezamenlijk een criminele organisatie vormden. Omdat het lang duurde voordat de verdachten uiteindelijk werden veroordeeld, krijgen de verdachten wel een strafkorting. Niettemin vallen de straffen flink wat hoger uit dat werd geëist door de officier van justitie. 

Laat je reactie achter