Studio040 / Alain Heeren

Cel en TBS voor Eindhovenaar die meisjes misbruikte

Een 26-jarige Eindhovenaar is veroordeeld tot 40 maanden gevangenisstraf met TBS.

De man werd veroordeeld omdat hij via internet vijf minderjarige meisjes tussen de leeftijd 13 en 16 dwong seksuele handelingen bij zichzelf te verrichten. Ook is de man schuldig aan het maken en bezitten van kinderporno.

De man speurde het internet af op zoek naar slachtoffers. Hij deed zich voor als iemand van dezelfde leeftijd. Vervolgens vroeg hij de slachtoffers om seksfoto’s en -video’s. Daarbij plaatste hij een aantal afbeeldingen op social media.

De rechtbank rekent de dader aan dat hij enkel oog had voor zijn eigen behoefte en geen rekening hield met de nadelige gevolgen voor zijn slachtoffers. Op de slachtoffers heeft het misbruik nog steeds grote invloed.

Gebrekkig geestelijk vermogen
Volgens een psychiater en een psycholoog is er sprake van gebrekkige ontwikkeling van de geestelijke vermogens van de dader. Zonder TBS wordt de kans op herhaling hoog ingeschat. De verdachte moet zich onder meer laten opnemen in een zorgstelling, ambulant laten behandelen en mag geen drugs of alcohol gebruiken. Ook mag hij niet op het internet, moet hij contact met minderjarigen vermijden en mag hij geen contact hebben met de slachtoffers.

Drie meisjes die een schadevergoeding vroegen moet de dader een bedrag van zo’n 10.000 euro betalen.

Laat je reactie achter