Studio040

CDA wil verkeersveiligheid Villapark verbeteren

CDA Eindhoven wil dat de gemeente maatregelen neemt om de verkeersveiligheid in het Villapark te verbeteren. Ook moet overlast door het verkeer worden tegen gegaan.

Wijkbewoners van Villapark zouden zich zorgen maken om het sluipverkeer dat door de wijk rijdt, zo laat het CDA weten in raadsvragen die de fractie stelt. Het sluipverkeer maar ook vrachtverkeer zou de nodige overlast veroorzaken in de buurt. Zo zou ook het verkeer rond basisschool de Reigerlaan nog steeds te hard rijden.

Het CDA laat weten dat de gemeente werk moet maken om de overlast en onveiligheid tegen te gaan. Dat zou onder meer moeten gebeuren door het heraanleg van de Fuutlaan. De straat zou moeten worden verbonden met de Ring waardoor automobilisten worden verleid om om Villapark heen te rijden.

Daarnaast moet het college volgens het CDA werk maken van een integraag verkeersplan. De fractie wil weten of de gemeente inzicht heeft over hoe de bouwplannen voor de hoogbouw in het centrum, van invloed zijn op de verkeersdruk in de wijk.

Laat je reactie achter