TU/e|Bart van Overbeeke Fotografie

'Internationale studenten in Eindhoven in de knel'

Het CDA Eindhoven heeft veel meldingen binnengekregen van internationale studenten die door de coronacrisis tegen allerlei problemen aanlopen. De partij stelt daarom raadsvragen.

Eindhoven kent veel internationale studenten, op de TU/e zelfs zestien procent. De problemen onder hen zijn groot, zo stelt het CDA. Velen zouden hun bijbaan zijn kwijtgeraakt en moeite hebben de collegekosten, huur en boodschappen te betalen. Daarbij komt dat het niet voor iedereen even makkelijk is om in het Nederlands het nieuws over de coronacrisis te volgen. Ook zou eenzaamheid een groot probleem zijn.

Studentpsycholoog
Het CDA heeft daarom enkele raadsvragen ingediend. Zo vraagt de partij zich af of het college op de hoogte is van de situatie van internationals en welke rol zij voor de gemeente voorziet. Zo is de vraag of die bereid is om met onderwijsinstellingen en pandeigenaren in gesprek te gaan over mogelijke versoepelingen ten aanzien van huurverplichtingen en studiekosten. Ook wil de partij weten of er (tijdelijk) toegang mogelijk is tot voedsel- en kledingbanken en Engelstalige studentpsychologen. 

Laat je reactie achter