De woontorens Aurora en Luna werden in 2016 opgeleverd. Bart van Overbeeke|TU/e

CDA klaar met Camelot

Het CDA wil dat de gemeente, samen met de TU/e en Fontys gaat kijken naar oplossingen rond de problemen die worden veroorzaakt door Camelot, een grote verhuurder van (voornamelijk) studenten huisvesting.

Camelot verhuurt onder meer het La Luna-gebouw op de TU/e-campus. De verhuurder is behoorlijk impopulair bij studenten die een kamer huren op de toren. Er zouden talrijke misstanden bestaan.

Volgens het CDA vroeg de verhuurder 400 euro voor een verloren sleutel en hebben inmiddels meer dan honderd huurders van La Luna hulp gevraagd aan het Eindhovense huurteam. Bovendien houden de problemen aan, ook al heeft Camelot meerdere malen beterschap beloofd. Ook raakte de verhuurder in maart dit jaar het ‘Keurmerk Leegstand Beheer’ kwijt.

CDA Eindhoven laat weten dat de gemeente samen met de onderwijsinstellingen in de stad, moet zorgen voor goede en betaalbare huisvesting. De fractie pleit er daarom voor dat de gemeente samen met de TU/e en Fontys gaat kijken naar oplossingen voor de problemen rond Camelot.

Laat je reactie achter