Studio040

CDA: 'kermisexploitanten boos over annuleren Park Hilaria'

CDA Eindhoven wil dat Park Hilaria alsnog door gaat. Dat blijkt uit raadsvragen die de partij stelt.

Het CDA zegt dat er in de kermiswereld weinig begrip is voor het besluit van de gemeente om Park Hilaria geen doorgang te laten vinden. Dat blijkt uit het gesprek dat de Eindhovense fractie had met kermisexploitanten en kermisvonden Bovak en NKB.

Voor het besluit hadden kermisexploitanten nog gesproken met de organisatoren en hadden bij dat gesprek een goed gevoel overgehouden, meldt het CDA. Daarbij heerste het idee dat van alle kermissen in Brabant Park Hilaria sowieso door kon gaan.

Protocol
Die kermis is immers omheind met hekken, met twee ingangen en brede looppaden. Bovendien worden de bezoekersaantallen bijgehouden waardoor de hoeveelheid publiek te reguleren is, schijft het CDA. Daarbij worden er vanuit tal van overheidsorganisaties aan protocollen gewerkt om kermissen te laten doorgaan. Het CDA laat ook weten bang te zijn dat het annuleren van Park Hilaria een precedent schept voor andere kermissen in de provincie.

Toch laten doorgaan
Het CDA wil daarom weten van het gemeentebestuur waarom het besluit om de kermis te annuleren is genomen, voordat de protocollen voor het organiseren van kermissen bekend waren. Ook wil de partij weten of het gemeentebestuur bereid is in gesprek te gaan met de kermisexploitanten om op korte termijn ‘het volksfeest’ toch nog te laten doorgaan.

Laat je reactie achter