Catharina Ziekenhuis

Catharina Ziekenhuis zet woensdag de eerste vaccinaties

Het Catharina Ziekenhuis vaccineert woensdag de eerste medewerkers. De andere ziekenhuizen in de regio beginnen donderdagochtend.

Door woensdag te starten loopt het Catharina Ziekenhuis iets voor op de andere ziekenhuizen in regio Eindhoven. Het Maxima Medisch Centrum en het Sint Anna Ziekenhuis beginnen namelijk donderdagochtend met het zetten van de eerste vaccinaties.

Het Catharina Ziekenhuis liet eerder al weten alles klaar te hebben staan om te beginnen met vaccineren van het ziekenhuispersoneel. 750 mensen konden in twee dagen tijd gevaccineerd worden, liet het ziekenhuis weten.

Niet zo snel
Zo snel zal het niet gaan. De eerste levering vaccinaties zal naar verwachting tussen de vijftig en honderd prikken bevatten maar ook dat is nog niet geheel duidelijk. Het Catharina verwacht wel minimaal vijftig medewerkers te kunnen vaccineren met de eerste levering. Daarna is het ziekenhuis afhankelijk hoe snel de volgende lading vaccins wordt bezorgd.

Momenteel zijn de organisaties van alle drie de ziekenhuizen volop bezig om de logistiek voor de eerste vaccinatieronde goed te regelen. En de tijd dringt.

Woensdag
Woensdag moet immers op tijd duidelijk zijn welk personeel gevaccineerd gaat worden, op welk tijdstip en door wie. Wel duidelijk is dat alleen de medewerkers van de spoedeisende hulp, de intensive care en de corona-afdelingen aanspraak maken op een inenting.

Het Catharina Ziekenhuis verwacht in totaal achthonderd medewerkers te gaan vaccineren, het MMC zo’n vierhonderd. De eerste honderd personeelsleden van het MMC zijn donderdag aan de beurt voor een prik.

Sint Anna
Ook het Sint Anna Ziekenhuis begint donderdag met het inenten van zijn personeel. Het ziekenhuis zal in totaal tussen de 150 en 175 zorgmedewerkers laten vaccineren. Het ziekenhuis verwacht dat dat aantal in twee dagen tijd gehaald kan worden maar is net als de andere ziekenhuizen afhankelijk van hoe snel de vaccins worden geleverd.


Laat je reactie achter