Carnavalsgids: Hier moet je naartoe

De carnavalsweek staat op het punt te beginnen en er is dit jaar opnieuw een volle agenda. Studio040 zette een aantal agendatips op een rij.
Lampegat
De carnavalsweek begint op donderdag met Pekse Pronken in het Pullman Eindhoven Cocagne. De dag erop, vrijdag, start de carnavalsweek écht met Drie Uurkes Vurraf in Pullman en Bonte Carnaval XXL op het Stadhuisplein. Ook gaan de verschillende tenten op het Stationsplein, de Markt en op het Wilhelminaplein open voor publiek. Verder is op vrijdag Ameezing CarnavalX bij hotel Van der Valk.

Op zaterdag is traditioneel de optocht van Lampegat. De kinderoptocht start om half één bij de Effenaar, een kwartier later is het de beurt aan de volwassenen en de grote praalwagens. 

Daarna is het feest met Festa do Samba in The Hub, Pitstop Festijn op Wal en Confettival in de Bierhal. Zondag is op Stratumseind de Stropdaskroegentocht. De maandag staat sport weer centraal. Dan wordt de stadsderby Oud FC Eindhoven tegen Legendary PSV gespeeld in de tent op de Markt.  Ook is het dan Malle Maandag Middag en later het Lampjesbal bij Thomas op Stratumseind.
Op dinsdag zijn de laatste activiteiten met de boerenbruiloft, meezingfeest Op Dolle Toeren, Eendracht on Tour en de sluitingsceremonie op de Markt.  Verder zijn er verschillende activiteiten in de stad verspreid over de zes dagen zoals, Festa do Samba in The Hub, Pitstop Festijn op Wal en Confettival in de Bierhal.

Keiengat
In Keiengat start vrijdag de carnavalsweek met een rondje langs de scholen in de ochtend en het proosten bij de Oude Toren en in de avond met het 28e Verbroederingsbal. Op zaterdag is de optocht door Waalre, die start om twee uur 's middags.

Lappegat
In Lappegat is ook zaterdag de optocht. Die start op het carnavaleske tijdstip 14.11 uur. Ook is zaterdag het Vorstenbal van carnavalsvereniging De Lolbroeken. 

Ballegat
Op zaterdagochtend is een sleuteloverhandiging, gevolgd door een optocht in de middag om 13:00 uur

Kersenrijk
In het Kersenrijk starten ze vrijdag met een biercantus. De optocht van het Kersenrijk vindt op zaterdagmiddag 14.30 uur plaats. Zondag is er een carnavalesk ladies event. 


advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen