Studio040

Carnaval in coronatijd in regio Eindhoven: van ludieke video's tot virtuele optochten

Carnaval is dit jaar anders dan andere jaren. Geen optocht door het centrum van Lampegat, geen polonaise en niet feesten tot in de vroege uurtjes. Sommige carnavalsliefhebbers denken met weemoed terug aan voorgaande edities, terwijl andere feestgangers er toch nog iets van proberen te maken in deze bijzondere tijd. Hieronder een impressie van carnaval 2021 in de regio Eindhoven.

Stadsprins
Carnaval is natuurlijk niet compleet zonder prins. Stadsprins Ludovieckus maakte samen met Lampegat de Gekste en Lampegats Gemengd Mannenkoor deze ludieke muzikale video, waarin hij een kijkje neemt in het centrum. 

Survival
Jeugd Carnavals Vereniging de Stillekes bracht in Mierlo en omgeving survival pakketten rond. 

Dansen
De 'dansmariekes' van carnavalsvereniging De Narre-Kappen hadden het hele jaar hun dans geoefend, maar toen werden alle carnavalsactiviteiten afgelast. Dus besloten ze een voorstelling te geven voor hun ouders.

Weemoed
Sommige carnavalsliefhebbers gebruiken het moment om terug te blikken op voorgaande edities of vieren het in hun eigen huiskamer.

Online
​​​​​Facebookpagina Carnaval Dwersklippelgat houdt een virtuele optocht. Terwijl andere carnavalsliefhebbers de Carnavalsmis via Studio040 volgen. 

Laat je reactie achter