Bart van Overbeeke

Camper op zonne-energie gaat Europa door

De elektrische camper waar het Solar Team Eindhoven van de TU/e afgelopen jaar aan heeft gewerkt, start op 19 september met een toer door Europa. In 4 weken tijd doen ze allerlei plaatsen aan en rijdt het voertuig een afstand van 3000 kilometer.

Student van de TU/e en eventmanager van het project Lotte van Dasler heeft de tour helemaal georganiseerd: “Het was een behoorlijke uitdaging om alles te regelen. We hebben goed nagedacht over waar we precies langs willen en hoe we ons huis op wielen willen presenteren.” 


Uniek voertuig

Het team wil vooral inspireren. “Het bijzondere aan deze camper is dat met de elektra die wordt opgewekt via de zonnepanelen niet alleen kan worden gereden, maar ook van geleefd kan worden.” vertelt Tijn Ter Horst die de PR manager is van het Solar Team Eindhoven. Na een rit van 730 kilometer moet de Stella Vita weer opgeladen worden, hoewel de zonnepanelen ook energie opwekken onder het rijden. 

De camper is volledig uitgerust met een douche, toilet, een keukentje en bed. Op de camping kan het dak van de Stella Vita omhoog waardoor er meer ruimte ontstaat. Ter Horst “Zo laadt hij ook op als hij stilstaat en kun je bijvoorbeeld in de ochtend lekker een kopje koffie zetten.”

Met de Stella Vita gaat het Solar Team Eindhoven langs bij overheidsinstellingen zoals het Europees Parlement in Brussel en de ambassade in Parijs. Daarnaast bezoeken ze andere universiteiten en verschillende bedrijven. “Maar tussendoor staan we ook op campings om te laten zien hoe het voertuig gebruikt kan worden.” Aldus Lotte van Dasler.

Laat je reactie achter