Café René mag weer een terras op de openbare weg: “Ik heb gedanst”

Het was geen makkelijk nieuws toen René van Berk vorige week te horen kreeg dat hij geen terras voor zijn Café René In Nuenen mocht neerzetten, maar nu mag het weer. Woensdagmiddag kreeg hij het goede nieuws van wethouder Joep Pernot te horen.

“Ik ben zo blij dat ik weer open mag en heb een klein dansje gedaan”, lacht eigenaar René van den Berk.

"Wethouder Joep Pernot liet mij weten dat het college een bespreking had gehad, en het terras op de openbare weg alsnog goedkeurde”, zegt René. Stiekem had hij er al op gerekend door de aandacht die hij kreeg door zijn Facebookbericht en de petitie van Mandy die hem heel wat lieve berichten opleverden. “Mensen vroegen of ze mij konden helpen, het was heel overweldigend die aandacht”, zegt René. Maar hij hoopte ook dat de gemeente toe zou geven aan zijn terras.

Verkeersveiligheid 
“Ik ben zo blij dat ik weer open mag”, zegt René. Hij gaf vanuit blijdschap aan alle klanten een gratis rondje op het terras. “Hier moesten we op drinken en ik heb een klein dansje gedaan”, zegt René. Toch vind hij het ook wel een beetje een apart verhaal. “Als het echt verkeersgevaarlijk zou zijn dan zou de gemeente het niet toestaan”, zegt René.

Wethouder Joep Pernot geeft aan dat de gemeente de horecaondernemers zoveel mogelijk dezelfde kansen wil geven. “Er waren geen strakke argumenten, dat het niet zou kunnen. De situatie is beoordeeld en we gunnen het de ondernemer. Vorig jaar is er ook niets ernstigs voorgevallen”, zegt wethouder Pernot.

Bloembakken en borden en René heeft een terras
René woont boven zijn café en keek donderdagochtend met een vrolijk gevoel uit zijn raam naar de weg. “De wethouder vertelde dat ze donderdag gaan proberen de borden en bloembakken te plaatsen, zodat ik mijn terras op de openbare weg kan neerzetten. Ik wacht af en hoop snel weer het terras te hebben”, zegt René.
Mocht de reguliere horeca weer opengaan, dan komt de vergunning van René voor het terras op de openbare weg te vervallen. “Tot die tijd, genieten we gewoon door”, zegt René.

Laat je reactie achter