"Café Sands moet voor vier weken dicht"

Burgemeester Jorritsma wil café Sands sluiten voor vier weken, omdat de kroegbaas geweld gebruikte om een incident te beëindigen.

Dat meldt het ED. De gemeente vindt dat geweld gebruiken voorbehouden aan getrainde en herkenbare portiers. In een kort geding wil het Eindhovense café Sands vier weken sluiting probeert te voorkomen.

Avond in augustus
In de uitgaansgelegenheid moest er op een avond in augustus flink ingegrepen worden als een bezoeker ineens om zich heen gaat slaan. Een portier greep in en wilde de bezoeker het pand uitzetten, maar dat gaat niet goed. De kroegbaas is er inmiddels bijgekomen en valt op de grond, waarna hij uithaalt richting de bezoeker.

Dat laatste is precies wat de burgemeester van Eindhoven tegen de borst stuit. Geweld is niet toegestaan. Alleen door getrainde portiers met papieren in noodgevallen. Eigenaren moeten het goede voorbeeld geven en mogen dus geen geweld gebruiken. Zij dragen de immers de hoofdverantwoordelijkheid. De gemeente neemt het met die reden zo hoog op. Het café moet dicht in totaal voor vier weken. In november vorig jaar was er namelijk ook al een incident. Toen werd het afgedaan met een waarschuwing.

Laat je reactie achter