Café de Stam in Gerwen leeft mee met wielrenner Steven Kruijswijk

Het zijn spannende dagen in Café de Stam in Gerwen: lokale wielerfans volgen de laatste loodjes van de Tour de France. Één renner is torenhoge favoriet: dorpsgenoot Steven Kruijswijk.
Kruijswijk staat op de derde plaats in het klassement en woont inmiddels met fiets en gezin in Monaco, maar dat doet niets af aan zijn lokale sterrendom. Bas van Keulen, cafë-eigenaar: 'Steven is Nuenenaar. Wij hebben hem altijd gesteund. Dit jaar natuurlijk ook weer.' Sinds de Pyreneëen is het elke dag Tourdag in De Stam.


Afzien

Het is warm in de donkere kroeg. Een kleine airco doet zijn best om de temperatuur enigszins draaglijk te houden. Op elke muur hangt een televisiescherm. Er staat een pittige bergetappe op het programma: zes uur fietsen met stijgingspercentages tot 10%. Van Keulen: 'Voor ons is het vandaag ook zwaar, met temperaturen van 40 graden buiten. Binnen is het niet veel koeler.'

Zondag finishen de renners op de Champs-Élyséess. Kruijswijk moet nog even vlammen wil hij zijn fans geven waar ze naar op hopen: een podiumplek in Parijs.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen