Studio040 / Freek Savenije

Honderden cadeautjes voor de Voedselbank

Vrijdag heeft de Voedselbank tweehonderd cadeaus gekregen om straks te geven aan kinderen die van de voedselbank leven. De inzameling is al van af afgelopen zomer bezig en loopt als een trein.

De initiatiefnemers hebben nu een groot deel van de binnengekomen opbrengst naar de Voedselbank Eindhoven gebracht. Zo'n tweehonderd cadeaus worden bij de eerste vracht binnengebracht. Rob Baken voorzitter van de Voedselbank is er blij mee: "Het is fantastisch dat er zo'n club is die hier zo veel moeite voor doet. De opbrengst is top, echt boven verwachting." Het is een actie van de Leeuwenclub. De club heeft de actie opgezet, omdat ze kinderen, die gebruikmaken van de Voedselbank, graag willen voorzien van sinterklaascadeaus.

Cadeaus
De ingezamelde cadeautjes zijn gerangschikt naar leeftijd en op geslacht. "Voor de oudere kinderen tussen de twaalf en achttien jaar is er een VVV-bon zodat ze zelf iets kunnen kopen", zegt Frédérique de Lannoy, voorzitter van de Leeuwenclub.

Doneren
Al sinds de zomer is de Leeuwenclub bezig met geld inzamelen om de cadeaus de kunnen kopen. En, mensen kunnen nogsteeds bijdragen aan de actie. "Doneren kan op verschillende manieren", laat Daphne Vogel van de organisatie weten. "Mensen kunnen zelf cadeaus brengen naar de Leeuwenclub, een bedrag overmaken of mee doen aan een quiz die aanstaande maandag wordt georganiseerd."

Maandag 23 november kunnen fanatiekelingen meedoen met de online quiz. Via de website van Goede Doel Eindhoven kunnen quizteams zich aanmelden.

Laat je reactie achter