San van Suchtelen

Buurtbus Waalre rijdt weer, nu de passagiers nog

Lijn 271 vervoert inmiddels al bijna 11 jaar bewoners van Aalst naar het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Wie al net zo lang in de bus zit, is chauffeur Loui Martin.

Door de coronamaatregelen mocht de buurtbus lange tijd niet rijden. Nu staat er een spatscherm, zijn er ventilatoren geïnstalleerd en is de dienstregeling weer opgepakt. "Ik heb het wel gemist hoor. Niet alleen het rijden maar het contact met elkaar", vertelt Martin opgelucht.  Hij is lid van de buurtbusvereniging Waalre. Het is een hechte club, die graag samen uitstapjes organiseren.

Wel duizend keer heeft de chauffeur deze route gereden. Elke werkdag vervoert hij zo'n honderdvijftig passagiers, maar nu is dat even anders. Martin: "We mogen wel weer rijden en dat is fijn, maar het is nu wel heel rustig." De chauffeur heeft er wel vertrouwen in dat het na de coronacrisis weer drukker wordt. "Je moet wel positief blijven."

Jubileum
Vorig jaar bestond de buurtbus in Waalre10 jaar. De plannen voor de festiviteiten vielen door de coronamaatregelen in het water. Ondanks dat het geen groot feest werd, hebben de 26 vrijwilligers en de burgemeester het gevierd in het Huis van Waalre.

Laat je reactie achter