Buurt mag álles wensen, maar slechts één droom komt uit

Verpakt in een vrolijke act haalde een fleurig duo donderdag tientallen buurtopknapsuggesties op bij bewoners van de wijk Woenselse Heide. Voor de meesten zal het bij een droom blijven, want slechts één van die wensen ook echt wordt uitgevoerd.

Bij bewonersvereniging Woenselse  Heide (SBWH) hadden ze door alle afgelastingen dit jaar nog wat extra geld in kas over. Ze besloten een deel daarvan te besteden aan een mooi buurt-verbeterproject, waar de bewoners zélf over mee konden beslissen. Dat kon van alles zijn: een buurtbarbecue, een extra oversteek op een gevaarlijk punt of een trapveldje voor de jeugd. Als het maar ten goede kwam aan de buurt. Maar zo hard werd die eis bij het inzamelen van de wensen nog niet gesteld. Niet iedereen schiet tenslotte direct iets 'voor de buurt' te binnen als hij aan de deur verrast wordt door twee dames verkleed als gebakje.

Extra poepbakken
En dus werd er - hoe kan het ook anders in deze tijd - vooral veel 'beterschap' en 'gezondheid' gewenst'. Nooit verkeerd natuurlijk en iets waar heel Woenselse Heide wel iets aan heeft. Maar niet iets waar de pot 'onbesteed buurtbudget 2020' voor bedoeld is. Toch kwamen ook meer passende wensen binnen: 'Die viezigheid in die struiken, da mag van mij wel eens weg', vult een bewoner in op de lijst van de Hartendames, zoals het duo zich noemt. Een bewoonster die deze vrouwen nog niet op bezoek had, heeft haar wens al klaar liggen. "Extra bakken voor hondenbezitters, om hun poepzakjes in te poneren. Hopelijk zorgt dat ervoor dat mensen die kak vaker opruimen. Want mijn stoep ligt er vaak vol mee".

Die viezigheid in de struiken. Da mag van mij wel eens weg!

• bewoner Woenselse Heide

Wand
De ideeëncollectie komt vanaf 7 december op een speciale wand op het Nederlandplein te hangen. Daarna wordt besloten welk idee ook echt wordt uitgevoerd. Dat zal niet eerder dan volgend jaar gebeuren.

Laat je reactie achter