advertentie Banner Profile Mekkes

Pegida ME politie linies tegenover moslimjongeren Studio040

Buurt boos over aanhoudende demonstraties Pegida

'Het is genoeg geweest. Het loopt de spuigaten uit. Dit is getreiter van de buurt', stelt een buurtbewoner uit Kronehoef.

Ze maakt zich boos over de nieuwe aangekondigde demonstratie van Pegida Nederland bij de Al-Fourqaanmoskee in Woensel-Zuid. Al een aantal keer heeft de anti-islam-beweging een protest aangekondigd. Eén keer liep dat uit op rellen, de andere keren is er steeds een stokje voor gestoken door de burgemeester.

Volgens Edwin Wagensveld, voorman van Pegida Nederland, is het niet zijn club die tot geweld overgaat. Dat zijn naar zijn zeggen de moslims die het niet eens zijn met zijn standpunten. 'Die groep gaat elke keer over tot geweld. Wij niet.'

In de buurt Kronehoef zien ze dat toch anders. 'Iedereen mag demonstreren, maar kom op, dit is geen demonstreren meer.' Het zijn reacties van buurtbewoners die vinden dat Pegida provoceert door bijvoorbeeld te barbecueën bij de moskee.

De vorige demonstratie van de anti-islam-beweging liep uit de hand. Auto's en huizen raakten beschadigd en daarom hebben buurtbewoners maatregelen genomen. 'Ik zorg dat ik niet thuis ben, zoiets wil ik niet nog een keer meemaken', vertelt een moeder met een kinderwagen. 'Veiligheid staat bij mij voorop, en dat kan niet gegarandeerd worden op deze manier.'

Vooralsnog gaat de demonstratie van Pegida zaterdag door. En dat blijft zo, tot er eventueel een tegenbericht van burgemeester Jorritsma volgt.

Laat je reactie achter