SQ Vision

Busje met lekkend drugsafval op Anthony Fokkerweg

Op de Eindhovense Anthony Fokkerweg is dinsdagochtend een bestelbusje gevonden met lekkende chemische vloeistof. Het gaat waarschijnlijk om drugsafval.

Brandweer, politie, ambulance en marechaussee waren snel aanwezig. Medewerkers van de marechaussee zagen dat er vloeistof lekte. Ook roken ze een sterke chemische geur. De brandweer heeft de inhoud van de bus onderzocht. In de bus stonden diverse vaten met een bijtende vloeistof.

Het voertuig stond ter hoogte van het viaduct over de A2. Toen de hulpdiensten aankwamen, stonden de alarmlichten van het busje aan en waren de deuren geopend.

Er waren geen personen bij het voertuig. Er is in de omgeving gezocht naar verdachten, maar er werd niemand gevonden. De politie denkt dat er bij het transport van drugsafval iets is misgegaan, en de daders daarna op de vlucht zijn geslagen en het busje hebben achtergelaten.

Zowel het viaduct als de op- en afrit naar de N2 werden tijdelijk afgesloten. Het busje is door de brandweer afgespoten en afgevoerd. Specialisten van de politie doen verder onderzoek naar de herkomst van de bus en de chemicaliën.

Laat je reactie achter