Studio040| Alain Heeren

Buschauffeurs mogen niet meer toeteren naar burgemeester

Een opmerkelijk bericht: buschauffeurs in regio Eindhoven hebben van Hermes te horen gekregen dat ze niet meer mogen claxonneren naar de burgemeester.

Dat blijkt uit raadsvragen die de LPF stelt, de fractie is in het bezit van de brief waarin Hermes het opmerkelijke verzoek doet aan zijn werknemers. Dat zit zo. De auto van de burgemeester maakt met enige regelmaat gebruik van de busstrook, dat zou ook wettelijk zijn toegestaan. De auto is echter niet herkenbaar als auto van de burgemeester.

Dat komt burgemeester Jorritsma blijkbaar regelmatig op flink getoeter te staan. Buschauffeurs denken dat de personenauto voor hen die van een gewone burger is. Hermes doet daarom een oproep aan de buschauffeurs daarmee te stoppen.

“De burgemeester mag gebruik maken van de busbanen in Eindhoven”, zo schrijft Hermes. “Regelmatig wordt de chauffeur van de burgemeester geconfronteerd met toeterende buschauffeurs die denken dat er illegaal gebruik gemaakt wordt van de busbaan.”

De LPF wil weten onder meer weten waarom de burgemeester van de busbanen gebruik maakt en of de burgemeester wil overwegen alleen bij calamiteiten van de busbaan gebruik wil maken. 

Laat je reactie achter