Gemeente Eindhoven

Burgemeesters: 'Geen lokale uitzonderingen of versoepelingen mogelijk in strijd tegen corona'

Ondanks verschillende brandbrieven, aanvragen en verzoeken van inwoners en ondernemers die in de knel zitten, blijven de burgemeesters van veiligheidsregio Brabant-Zuidoost de landelijke coronamaatregelen volgen. Vanwege de Britse variant en het aantal besmettingen in de regio zien ze geen mogelijkheid om lokaal extra ruimte te geven of uitzonderingen toe te laten.

Dat laten de burgemeesters, onder wie Jorritsma, Houben en Van Bree, van veiligheidsregio Brabant-Zuidoost weten in een open brief aan de inwoners. 

'We zien dat de samenleving er genoeg van heeft en snakt naar vrijheid en meer versoepelingen. We begrijpen dat en we voelen dat zelf ook. De afgelopen weken is dit op iedere overlegtafel, per gemeente, per bedrijfstak en zeker ook nationaal, onderwerp van gesprek geweest. We zien dat iedereen zoekt naar de grenzen van de regels en naar wat wél kan', schrijven de burgemeesters. 

Ondanks dat ze begrip hebben voor de situatie is afwijken van de landelijke lijn op dit moment geen optie. Door de Britse variant zou het aantal besmettingen in de afgelopen weken minder zijn gedaald dan gehoopt en de laatste week zou het aantal coronagevallen zelfs zijn toegenomen. 'We horen tot de top drie van alle regio’s waar het gaat om het aantal besmettingen per 100.000 inwoners. Een derde golf lijkt onvermijdelijk', concluderen ze. 

Landelijk
Vanwege de huidige situatie blijven ze daarom het kabinet volgen. 'Eenheid en afstemming bij de uitvoering van deze maatregelen zijn belangrijk. Hopelijk leidt de weg van meer testen en vaccineren naar een lente met meer versoepelingen. Tot die tijd ligt de focus op de maatregelen waar we ons met zijn allen nog aan moeten blijven houden. Met begrip voor elkaar.'

 


Laat je reactie achter