Huis van Waalre Studio040 / Chris Bakker

Burgemeester Waalre schuift gesprek over briefwisseling vooruit

Waarnemend burgemeester Boelhouwer van Waalre wil pas eind deze maand in gesprek met de gemeenteraad over zijn kritische brief over de gemeentepolitiek.

Dat blijkt uit een brief aan de fractievoorzitters van de gemeenteraad die in handen is van Studio040. In de brief geeft Boelhouwer aan dat hij pas op 31 mei wil spreken over de brief, en de reactie daarop van de fractievoorzitters.

Boelhouwer stuurde afgelopen week een kritische brief naar commissaris van de koning Ina Adema omdat hij 250 dagen in functie is. Daarin spreekt hij zijn zorgen over de toekomst van de Waalrese politiek uit. Ook schrijft Boelhouwer dat de politiek teveel gedomineerd zou worden door raadsleden die al vaak van politieke post of -partij zijn gewisseld.

De fractievoorzitters reageerden aan het eind van de week met een brief waarin ze schrijven dat ze teleurgesteld zijn over de 'timing' van de brief en op de manier waarop deze verstuurd is. Op de inhoud van de opmerkingen van Boelhouwer gaan ze niet in.

De brief van de fractievoorzitters is voor Boelhouwer nu reden om het geplande overleg uit te stellen, "omdat het college nog niet in staat is geweest zich een mening over de brief te vormen", zo schrijft hij. Volgens bronnen binnen de gemeenteraad was er al een afspraak voor een informeel overleg. Hij is alleen bereid tot een overleg dat niet over de inhoud gaat: "Ik ben wel bereid om aanstaande maandagavond met u als fractievoorzitters in gesprek te gaan teneinde de (niet-inhoudelijke) vragen die u in uw brief stelt met u te bespreken."

Voor een inhoudelijke bespreking van de problemen binnen de Waalrese politiek stelt Boelhouwer nu voor op 31 mei met de gemeenteraad te spreken. Voor die dag stond al een overleg gepland, over een ander onderwerp. 

Laat je reactie achter