Studio040

Burgemeester vreest overvolle supermarkten met de feestdagen

Burgemeester Jorritsma heeft in een brief naar alle supermarkten in Eindhoven, de winkeliers op het hart gedrukt de grote bezoekersstroom die opgang komt met de feestdagen te reguleren.

Jorritsma laat in de brief weten dat de besmettingscijfers nog steeds veel te hoog zijn. Door de feestdagen en de sluiting van andere winkels, zal het dus ongekend druk worden in de supermarkten.

De burgemeester vraagt de betrokken ondernemers daarom de grote klantenstroom te reguleren. “Als ondernemer en/of leidinggevende heeft u een zorgplicht voor het verantwoord laten winkelen van uw klanten. Ik wil u met klem verzoeken om die zorgplicht te vervullen, zeker in de komende drukke dagen. Zorg met name voor voldoende spreiding van klanten in de winkel, zodat klanten zich op bepaalde afdelingen niet ophopen en voldoende afstand houden niet meer mogelijk is”, laat de burgemeester weten.

Daarnaast laat Jorritsma weten dat gedurende de kerstdagen, toezichthouders de situatie in de supermarkten in de gaten houden. 

Laat je reactie achter