Pixabay

Burgemeester Jorritsma wil bezit vuurwerk verbieden

Burgemeester Jorritsma en zijn Brabantse collega's willen dat het kabinet het bezit van vuurwerk strafbaar stelt. Anders vreest de Eindhovense burgemeester dat het huidige vuurwerkverbod niet te handhaven is.

Dat vertelt Jorritsma in gesprek met het AD

'Samen met mijn collega’s Theo Weterings van Tilburg en Jack Mikkers van Den Bosch heb ik nadrukkelijk voor een landelijk vuurwerkverbod gepleit. Dat is er gekomen. Maar dan moet wél geregeld zijn dat we dat verbod goed kunnen uitvoeren', aldus de Eindhovense burgemeester. 

Nu komt het nog voor dat mensen door boa's betrapt worden met vuurwerk op zak, maar claimen dat ze niet van plan zijn het af te steken. 'En dan kun je niets', vertelt Jorritsma. Daarom willen de Brabantse burgemeesters dat het bezit van vuurwerk verboden wordt, omdat het te makkelijk is om even de grens over te gaan en daar vuurwerk te kopen.

'Dan mag je als Nederlander 25 kilo kopen, maar niet afsteken. Het is absurd. Hoe moeten wij als burgemeesters zo de handhaving voor elkaar krijgen?', reageert een boze Jorritsma op de verkoop van Belgische handelaren aan Nederlanders. 

Grenscontroles
Door de politie worden in december grenscontroles uitgevoerd, maar dat wordt door de burgemeesters gezien als een druppel op een gloeiende plaat. Daarom wil Jorritsma dat de minister van Justitie met een spoedregeling komt die het bezit van vuurwerk strafbaar maakt.

Laat je reactie achter