Gemeente Eindhoven

Burgemeester Jorritsma: 'Had liever minstens een week gewacht met versoepelingen'

De Eindhovense burgemeester John Jorritsma had minstens nog een week willen wachten met de versoepeling van de coronamaatregelen.

“Het was mij een lief ding waard geweest om even te wachten tot het moment dat het écht mogelijk was om die eerste stap te zetten”, zegt hij in het televisieprogramma WNL Op Zondag.

De Eindhovense burgemeester en tevens voorzitter van de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost maakt zich namelijk zorgen om de situatie in ziekenhuizen. De druk zou nog steeds onverminderd hoog zijn. Dat blijkt ook uit een brandbrief die door Brabantse ic-teams is verstuurd naar Hugo de Jonge en Ernst Kuipers, waarin wordt gewaarschuwd dat de kwaliteit van zorg in gevaar is en de grens van de ic-capaciteit en ziekenhuismedewerkers bijna bereikt is. Daarom had Jorritsma liever langer gewacht met het versoepelen van de coronamaatregelen.

“We zitten bijna op de top van de curve, maar we zijn er nog niet. Daarom is het een kwestie van balans zoeken. Vanuit het Veiligheidsberaad spreken we met één mond, dus ik heb me loyaal opgesteld, maar ik heb er afgelopen maandag wel mijn zorgen over geuit", vertelt Jorritsma.

Eerste uitbraak
Ook blikt de burgemeester terug op de eerste uitbraak van het coronavirus in Brabant.  “Wat ik toen heb gezien, wil ik niet nog een keer meemaken. Het was mij dan ook een lief ding waard geweest als we even hadden gewacht tot het moment dat het écht mogelijk was om die eerste stap van het blokkenschema te zetten. Ten minste een week”, besluit Jorritsma.

Laat je reactie achter