Gemeente Waalre

Burgemeester Boelhouwer gaat aangifte doen van 'lekken'

Burgemeester Jan Boelhouwer van de gemeente Waalre gaat “een dezer dagen” aangifte doen van het schenden van de wettelijke geheimhoudingsplicht.

Dat zei Boelhouwer dinsdagavond tijdens een raadsvergadering. Aanleiding is “publicaties in media waarin dingen gezegd worden die uit de vertrouwenscommissie zouden komen”. Daarmee doelt Boelhouwer op de reconstructie die Studio040 heeft gemaakt over de bestuurscrisis in Waalre.

‘Narcistische persoonlijkheid’
“Dat kan niet natuurlijk”, zegt Boelhouwer. “Mensen die op deze manier hun narcistische persoonlijkheidsstructuur leesbaar in de krant willen krijgen, moeten ervan op aan dat ze tegelijk een ernstig misdrijf begaan.”

“Dat betekent dan ook dat we daarnaar zullen handelen. Het is narcisme. Behalve dat het in dit geval gedrag is dat je kan beschouwen als een misdrijf, ook een ernstige vorm is van psychopathologie (een geestesziekte - red.). Daar kan niemand ook echt gelukkig mee zijn natuurlijk”, aldus Boelhouwer.

Bestuurscrisis Waalre 

Eind september en begin oktober stapte het gemeentebestuur van Waalre op. Kern van het conflict tussen burgemeester Jan Brenninkmeijer en de vier wethouders is hoe er wordt omgegaan met een klacht van een ambtenaar.

Die ambtenaar informeerde zittend burgemeester Brenninkmeijer over een plan dat tegen hem werd opgezet. Brenninkmeijer wilde de klacht van deze werknemer in behandeling nemen, maar de wethouders wilden daar niks van weten. Het conflict hierover was de druppel die de emmer deed overlopen in het college, waarin de verhoudingen al verstoord waren.

Lees hier onze reconstructie over de bestuurscrisis in Waalre.

Laat je reactie achter