Studio040 - Larissa Gomes Meyer

Burgemeester bedankt Eindhovenaren voor hartverwarmende reacties na rellen

Burgemeester Jorritsma en de wethouders zijn geraakt door de kracht en het karakter dat Eindhoven heeft getoond na de rellen van vorige week zondag. Dat laten ze weten in een brief aan alle Eindhovenaren. De politici bedanken de inwoners voor hun hulp bij het opruimen van de stad en het helpen van getroffen ondernemers.

'Ongeloof en verdriet maakten plaats voor liefde, steun en daadkracht. Hartverwarmende reacties vanuit de hele stad. Jong en oud die met een bezem klaarstonden om de Ergon te helpen de rotzooi van een ander op te ruimen. De talloze acties en initiatieven voor getroffen ondernemers. Mensen die de politie overladen met lekkernijen om hen te bedanken. Inwoners en ondernemers die opstaan voor hun stad en elkaar steunen. Deze saamhorigheid, dat is Eindhoven. Dat is de stad waar wij trots op zijn. We zetten samen onze schouders eronder. We laten zien hoe sterk we als stad en samenleving zijn', schrijven de burgemeester en wethouders.

Ook zeggen de politici de zorgen en ongerustheid bij Eindhovenaren te begrijpen en de impact die de rellen hebben gehad op de inwoners in een al moeilijke tijd.

'Weet dat we er voor jullie zijn en jullie steunen. Het criminele gedrag blijft niet zonder gevolgen. En met hulp van de politie blijven wij ons inzetten voor de veiligheid in onze stad. Laten we ook vooral met elkaar in gesprek blijven over hoe we alle gevoelens van onmacht die bij deze tijd horen de baas kunnen blijven. De nieuwe pianoklanken die weer door de stationshal galmen, zijn klanken van hoop, verbondenheid en warmte. Laten we samen de rust terugbrengen in ons Eindhoven, de stad waarvoor ons hart klopt.'

Laat je reactie achter