Pleun Wolters Studio040

Buitenzwemmen in corona-stijl: geen wc en afval mee naar huis

Er staat een warm weekend voor de deur: hoe en waar kun je coronaproof buitenzwemmen?

Zoek een zwemlocatie op in de buurt van je huis, geef elkaar de ruimte en neem je afval mee naar huis als het kan. En: hou er rekening mee dat de sanitaire voorzieningen nog zijn gesloten. Dat zijn de regels en aanbevelingen van het RIVM. Wie daar mee kan leven kan dit warme weekend zonder problemen gaan buitenzwemmen. Het coronavirus wordt volgens de overheidsdienst namelijk niet doorgegeven via het zwemwater.

Verschillende buitenbaden in en rond Eindhoven zijn dus gewoon open dit weekend. Aquabest in Best en Strand Duynenwater in Eersel verwachten een matige drukte de komende warme dagen. Er geldt in theorie wel een maximum aantal bezoekers, maar de terreinen zijn zo groot dat beide stranden niet verwachten dat ze mensen moeten gaan weigeren. Bezoekers worden wel geteld door middel van polsbandjes en moeten de looprichting volgen.

Laco in Geldrop heeft wel maatregelen genomen om de stroom van bezoekers een beetje te beteugelen. Daar is het niet meer mogelijk om een los kaartje te kopen voor een bezoek aan het buitenbad. Bedrijfsleider Bart de Vries: "Alleen mensen met een buitenzwembad-abonnement worden toegelaten. Die zijn in een beperkt aantal nog online te koop en kosten zestig euro." Wie zo'n pasje wil aanschaffen moet op de website een tijdslot uitkiezen om het pasje op te kunnen komen halen. 

Het Laco strandbad in Nuenen hanteert dezelfde regels: alleen abonnementshouders worden toegelaten en er mogen maximaal duizend mensen binnen. 

Laat je reactie achter