Koning bezoekt DAF DAF Trucks

Budget Koningsdag in Eindhoven: 1,75 miljoen euro

Voor de organisatie van Koningsdag in Eindhoven wordt dit jaar 1,75 miljoen euro opzij gelegd. Dat schrijft het stadsbestuur. Dit jaar komt de koninklijke familie op bezoek.

Het leeuwendeel van het geld gaat op aan het inhoudelijke programma en de productie. Dan gaat het om podia, licht, geluid, aankleding en de zakelijke leiding. Omdat het dit jaar een andere viering wordt in coronatijd, is het programma deels digitaal. Om dat mogelijk te maken, wordt er extra geld gereserveerd. Verder kosten verzekering en beveiliging de nodige euro’s.

Geheime locaties
Burgemeester en wethouder schrijven: ’Het wordt geen traditionele Koningsdag met een fysieke route door de stad. In verband met corona willen we zo weinig mogelijk bezoekers in de stad. We gaan uit van de fysieke aanwezigheid van de koninklijke familie, maar op besloten en geheim gehouden locaties. De kijker thuis zien wij eerder als ‘deelnemers’, zij kunnen interactief meedoen.’ 

Enorme klus
Het stadsbestuur schrijft dat het evenement goed is voor de uitstraling en marketing van de stad. Ook is het een enorme klus, laat het college weten. ‘De voorbereidingstijd is kort en de uitdagingen zijn groot. We zullen een digitaal platform moeten hebben dat robuust en veilig genoeg is voor een evenement van deze omvang. En we zullen moeten voldoen aan de dan geldende coronamaatregelen’. 

Het budget voor Koningsdag moet de gemeente grotendeels zelf ophoesten. Ook draagt de provincie bij.

Laat je reactie achter