Gemeente Waalre

Buddyproject helpt 50-plussers aan het werk

In het Huis van Waalre is donderdag het buddyprogramma ‘In de schoenen van….’ gelanceerd. Een project waarbij werkzoekende 50-plussers worden gekoppeld aan werkgevers, de zogenaamde buddy’s.

Het programma houdt in dat werkgevers, gemotiveerde werkzoekenden persoonlijk begeleiden op hun zoektocht naar werk. Een belangrijk onderdeel is bijvoorbeeld om het bestaande netwerk te vergroten.

Het buddyproject is bedoeld voor werkgevers. Zij kiezen nog te weinig naar werkzoekende 50-plussers, terwijl er wel krapte is op de arbeidsmarkt. Volgens de initiatiefnemers waaronder Ergon, gemeente Eindhoven, Philips en het UWV is het juist slim om 50-plussers in te zetten vanwege hun inzet, levenservaring en loyaliteit. 

De werkgever biedt hen tijdens het buddyprogramma mogelijkheden, terwijl er geen verplichting is tot baangarantie. 

Het aantal aanmeldingen van werkzoekenden loopt harder dan verwacht. Donderdag zijn ongeveer 25 50-plussers gekoppeld aan een budd. Maar nog niet iedereen is voorzien. De organisatie hoopt hen zo snel mogelijk te kunnen koppelen aan een buddy.

Scholieren
Ook scholieren hebben soms hulp nodig bij het zoeken naar een plaats op de arbeidsmarkt of een stage. Op De Taalbrug, school voor Speciaal Onderwijs werd daarom de Regionale Bedrijvendag georganiseerd. Zo’n 250 leerlingen met een beperking en tientallen bedrijven kregen de mogelijkheid elkaar te ontmoeten.

Voorafgaand aan de bedrijvenmarkt zetten het MKB en het Regionaal Samenwerkingsverband voor Passend Onderwijs hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst. Zij beloven daarmee extra steun en begeleiding voor scholieren uit het speciaal onderwijs.

Laat je reactie achter