Onverstoorbaar zit moeder eend op haar eieren in een kweekkas van Ergon Pleun Wolters

Broedende eend is laatste hindernis bij heropbouw Ergon kwekerij

Het is wachten tot de eieren uitkomen van de broedende eend die vastberaden in een perk met plantjes in een van de kassen zit. Pas dan kan Ergon de sneeuwschade aan de kwekerij helemaal herstellen.

In februari dit jaar voltrok zich een klein drama in Eindhoven noord: door de zware sneeuwval stortten alle kassen (op één na) in. Een enorme strop voor het bedrijf, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. De hele planning moest opnieuw, de planten werden noodgedwongen in de vrieskou gezet en iedere ingestorte kas moest volledig opnieuw worden opgebouwd. "We lagen zó lekker op schema. En toen kwam Koning Winter roet in het eten gooien" zucht Bart Haans van Ergon als hij terugblikt.

Met de heropbouw zijn ze nu een heel eind, met dank ook aan een evenementenbureau uit Bladel, dat een handjevol tribunebouwers heeft uitgeleend aan de kwekerij. Bijna alle kweekkassen staan weer overeind, of althans, zijn vervangen. Aan één ingestort geval durven ze nog niet te beginnen. Daar broedt dus de eend tussen een stukje overgebleven beplanting.

De nieuwe kassen zij sterker dan de oude, en als het goed is kunnen ze veel meer gewicht aan. Bart Haans is er daarom gerust op dat Koning Winter niet nóg een keer roet in het eten kan gooien.

Laat je reactie achter