De zaak van Geraldo Winniks ouders, die vroeger op de Demer zat. Studio040 | Pleun Wolters

'Breng romantiek terug op de Demer'

De romantiek van de Demer kan terugkeren als de gemeente met de juiste middelen ingrijpt. Dat zegt ondernemer Geraldo Winnik, die afgelopen week na meer dan een halve eeuw wegging uit de straat.

Winnik kwam op vierjarige leeftijd met zijn ouders mee uit Amsterdam. Zij begonnen in de binnenstad van Eindhoven zo rond 1969 'Galerie Manto', een modezaak met exclusieve kleding van leer en bont. In de negentiger jaren nam Geraldo het stokje over en vestigde hij zijn eigen kledingzaak in het pand, Best Business. Afgelopen weekend ging hij voorgoed weg uit het pand. Mooi moment om eens even te overdenken wat hij heeft zien gebeuren in de binnenstad.

"Vroeger zat hier een slager, een kapper, van alles. Het was wel romantischer ja. Nu is alles eenheidsworst. Een koudere sfeer, het gaat alleen maar om het geld." Winnik denkt dat als de gemeente écht moeite zou doen, de sfeer van weleer weer zou kunnen terugkeren. "Als de gemeente een plein of straat zou kopen en dat zelf zou verkavelen, dan krijg je die kleinere ondernemers weer terug. Nu draait alles om die ketens. Als die intieme sfeer weer terug zou komen zou dat zeer aantrekkelijk zijn voor Eindhoven."

Vanavond in de nieuwsuitzending van Studio040

Laat je reactie achter