advertentie Banner Siteli

Studio040 / Tim Vellinger

'Brandstichting was een wanhoopsdaad'

Buurtbewoners zijn geschrokken door de brand die gisteravond woede. De brand gebeurde in een woning aan de Lemmenslaan rond tien voor half twaalf dinsdagavond.

Later op de avond kwam er een melding binnen van een man met brandwonden, niet ver van de brand in Eindhoven. Volgens de brandweer ging het om de man die verdacht wordt van de brandstichting in Eindhoven eerder die avond. Tevens oud-bewoner van de woning.

Je merkte wel dat de man behoorlijk in de war was.

• buurvrouw

SQ Vision / Sem van Rijssel

Maar echt als een verrassing komt de vermeende actie van de oud-bewoner niet. ‘Je merkte wel dat de man behoorlijk in de war was’, zegt buurvrouw Saskia. ‘Ik wil er niet te veel over in detail treden, maar eerder heeft hij bijvoorbeeld zijn inboedel in zijn achtertuin opgestookt.’ De bewoner van het huis naast het huis waar de brand was vult haar aan. ‘Hij ging regelmatig via het dak zijn woning in. Er zit namelijk een gat in zijn dak. De man moest eigenlijk al uit zijn huis, maar hij zat er nog steeds in’, aldus buurman Mark. ‘We hebben hier wel eens een biertje gedronken samen en toen had ik hem al gezegd: ‘Jongen, ga hulp zoeken, want anders kom je er niet.’’


De politie laat in een reactie weten:

De eerste aanwijzingen wijzen op dit moment op brandstichting. De opgepakte verdachte was een oud-bewoner van de woning.

In het kader van het lopende onderzoek wil de politie verder nog niks kwijt over de zaak.


Laat je reactie achter